13.07.2022

Pozytywny BreadPack!

Wydawałoby się, że to oczywistość! Jednak my zawsze ogromnie cieszymy się, kiedy otrzymujemy kolejne potwierdzenie tego faktu.

Wśród młodych przedsiębiorstw, od pewnego czasu, na szczęście, kwitnie idea wywierania pozytywnego wpływu na otoczenie. Startupy często inwestują energię w takie rozwiązania, które pozwolą odpowiedzieć na zauważone potrzeby w wielu dziedzinach, od edukacji, przez medycynę po…ekologię. Choć, naszym zdaniem nie do końca możemy mówić o ekologii jako o osobnym obszarze. Odpowiedzialne podejście do otaczającego nas środowiska można bowiem mieć bez względu na to, czym się zajmujemy. Dlatego my pytani o naszą dziedzinę, głośno wskazujemy na to, że działamy dla gastronomii i wszystkich firm oraz osób, które używają w swojej pracy jednorazowych naczyń.

Startupy Pozytywnego Wpływu

Nasza teza potwierdza się wielokrotnie.
Od 2019 roku Koźmiński Business Hub wydaje roczny raport Startupów Pozytywnego Wpływu, w którym opisuje zauważone i docenione przez siebie przedsiębiorstwa, których celem jest połączenie biznesu z działalnością odpowiedzialną społecznie. Przy okazji instytucja wyróżnia grono tych firm, które jej zdaniem szczególnie na to zasłużyły. Wiele z nich, choć nie prowadzą tych samych działań, łączy podejście pro eko.

W tym roku BreadPack znalazł się w gronie szczególnie wyróżnionych Startupów i przyjęliśmy tę wieść z ogromną radością! Co więcej, opowiedzieliśmy o swoich działaniach na łamach ww. Raportu. I po te, oraz wiele innych ciekawostek ze świata pozytywnych działań odsyłamy Was do lektury 🙂

Najnowszy raport „Startupy Pozytywnego Wpływu. Ekosystem zmiany” z naszym udziałem bezpłatnie pobierzesz tutaj: RAPORT

Dziękujemy!